μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- χοιρινό κότσι
- σκελίδες σκόρδου μπόλικες
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
- μέλι
- χυμός λεμονιού
- χυμός πορτοκαλιού
- πατάτες
- λάδι (εγώ κλασσικά δεν βάζω λάδι, έχει αρκετό λίπος ήδη το κρέας)
- μουστάρδα
Τρίβουμε το κότσι
με αλατοπίπερο και το αφήνουμε μια δυο ώρες έτσι.
Μετά ανοίγουμε βαθιές τρύπες με ένα μαχαίρι και βάζουμε
σε κάθε τρύπα σκόρδο και δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και αλείφουμε το κρέας
με μείγμα χυμού λεμονιού, πορτοκαλιού, μελιού και μουστάρδας.
Το βάζουμε στη γάστρα προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε
στο φούρνο στους, 180 βαθμούς για δυόμιση ώρες.
Μια με μιάμιση ώρα πριν ψηθεί, προσθέτουμε τις πατάτες
και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
Καλή μας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου