Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Χοιρινό κότσι στη γάστρα



μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά
  • χοιρινό κότσι
  • σκελίδες σκόρδου μπόλικες
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • μέλι
  • χυμός λεμονιού
  • χυμός πορτοκαλιού
  • πατάτες
  • λάδι (εγώ κλασσικά δεν βάζω λάδι, έχει αρκετό λίπος ήδη το κρέας) 
  • μουστάρδα
Εκτέλεση

Τρίβουμε το κότσι με αλατοπίπερο και το αφήνουμε μια δυο ώρες έτσι.
Μετά ανοίγουμε βαθιές τρύπες με ένα μαχαίρι και βάζουμε σε κάθε τρύπα σκόρδο και δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά και αλείφουμε το κρέας με μείγμα χυμού λεμονιού, πορτοκαλιού, μελιού και μουστάρδας.
Το βάζουμε στη γάστρα προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους, 180 βαθμούς για δυόμιση ώρες.
Μια με μιάμιση ώρα πριν ψηθεί, προσθέτουμε τις πατάτες και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο