Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Χοιρινό με πράσα



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομματάκια
  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλες σελινόριζες καθαρισμένες
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε εξωτερικά τη σελινόριζα και κόβουμε σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα πράσα (κρατάμε το τρυφερό μέρος) και κόβουμε σε χοντρές φέτες. 
Τα βάζουμε σε τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό και τα αχνίζουμε για 7′-8′. 
Στραγγίζουμε. 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για 6΄’-7′. 
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3′-4′. 
Προσθέτουμε τις σελινόριζες και σοτάρουμε για 3′-4′. 
Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα πράσα και νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. 
Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για περίπου 40′ να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος ρίχνουμε κ το λεμόνι.
Συνήθως κάνουμε κ αυγολέμονο, εγώ σήμερα δεν έκανα.
( δεν το θέλανε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο