Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Τουρσί μανιταριών



μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • μανιτάρια
  • 400 γρ ξύδι λευκό
  • 400 γρ νερό
  • 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνης για κάθε βάζο
  • χρωματιστά πιπέρια
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
Εκτέλεση

Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. 
Τα βράζουμε μαζί 10 λεπτά. Σε αποστειρωμένα βάζα βάζουμε τα μανιτάρια ,ένα φύλλο δάφνης 1-2 σκελίδες σκόρδο, χρωματιστά πιπεριά και ένα κλαράκι δεντρολίβανο. 
Γεμίζουμε τα βάζα με το ζουμί και κλείνουμε. 
Αν θέλουμε τα αφήνουμε στο ζουμί και βγάζουμε μια ποσότητα που σερβίρουμε με ελαιόλαδο. 
Αλλιώς σε δύο μέρες αδειάζουμε το ξύδι και γεμίζουμε τα βάζα με ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο