μαγειρεύει η Ελένη Κοσμοπούλου
Υλικά
Εκτέλεση
Υλικά
- 4 φλυτζάνια λάδι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι μπύρα
- 8 κ σ κονιάκ
- 8 κ σ χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ½ κ γ αλάτι
- 2 κ γλ κανέλα]
- 1 κ γλ γαρίφαλο
- 2 κ γλ μπέικιν πάουντερ
- 2 κ γλ σόδα
- 2 κ γλ αμμωνία
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι
- ½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά .
Τα υγρά υλικά όλα μαζί και να ενώνουμε . Πλάθουμε στο σχήμα του μελομακάρονου και τα βάζουμε στο ταψί. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και το σιρόπι μας.
Τα βουτάμε να μελώσουν και όταν κρυώσουν τα αχνίζουμε και τα πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου