Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μανιταρόσουπα με γλυκοπατάτα

μαγειρεύει η Eleni kariofilli

Υλικά
  • μανιτάρια ότι είδος θέλουμε ( χρησιμοποίησα λευκά ,λακταριους και αποξηραμένες τρομπέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κοτόπουλο
  • αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος (light έβαλα ...αυτό με μάρανε)
  • παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση

Σοτάρουμε  στο βούτυρο το κρεμμύδι να μαλακώσει, προσθέτουμε  τα μανιτάρια (τα φρέσκα) και στη συνέχεια τις πατάτες και το καρότο και τα σοτάρουμε κι αυτά. 
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ζεστό νερό και τον ζωμό κοτόπουλο. 
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια( δεν τα μουλιάζουμε  πριν όπως κάνουμε συνήθως, επειδή είναι σούπα και θα βράσουν σε αρκετό υγρό). 
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν οι πατάτες και το καρότο.
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και βράζουμε αλλά 5 λεπτά. 
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Μπορούμε αν θέλουμε να την περάσουμε απ το μπλέντερ και να την κάνουμε βελουτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο