Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Γιουβαρλάκια


μαγειρεύει η Eleni  Giazitsioglou Doulaptsis


Υλικά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 κ γ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 ποτηράκι του καφέ ρύζι για σούπες
  • μαϊντανός
  • πιπέρι
  • αλεύρι  (στο οποίο θα κυλίσουμε τα γιουβαρλάκια)
  • 3/4  κούπας ρύζι περίπου
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά  
  • λεμόνι 
  • αλάτι
Εκτέλεση

Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να βράσει για 30 με 45 λεπτά. 
Μετά το αφαιρούμε..(για να πάρει νοστιμιά το ζουμί μας. 
Αν πάλι έχετε ζουμί από λαχανικά που κάνετε μόνοι σας για να αποφύγετε τα βιομηχανικά προϊόντα, τους κύβους λαχανικών , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό.)
Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα ρολάρουμε στο αλεύρι



Τα βράζουμε για περίπου 3/4 της ώρας και μετά ρίχνουμε το ρυζάκι ... Πόσο; όσο θέλετε, εξαρτάται πώς σας αρέσουν οι σούπες. 
Ρίχνω περίπου 3/4 κούπας. Μόλις βράσει και το ρύζι το αυγοκόβουμε.. μην ξεχάσετε να ρίξετε και το αλατάκι του..



Προσωπικά αυγοκόβω με έναν διαφορετικό τρόπο:
παίρνω σχεδόν όλο το ζουμί , του προσθέτω το ζουμί από ένα λεμόνι και το αφήνω στην άκρούλα
Εννοείται ότι το βράσιμο του ρυζιού έχει σταματήσει ... 
απλά η κατσαρόλα είναι στο μάτι .... χτυπάω τα ασπράδια από δύο αυγά και τα κάνω μαρέγκα...
ρίχνω τους κρόκους και με το σύρμα, αυτήν την φορά, συνεχίσω το χτύπημα για να μην " ξεφουσκώσει" που λέμε... 
και σιγά σιγά αρχίζω και ενώνω το ζουμάκι μου με τα αυγά , συνεχίζοντας το χτύπημα ...
μετά το ρίχνω στην κατσαρόλα , ανακατεύοντας συνέχεια....γίνεται μια χορταστική χυλωμένη σούπα.... 


πιπεράκι στο τέλος και λίγο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα. 

Παρατήρηση : ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα μετά, γιατί κόβει το αυγό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο