μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 πράσο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 καρότα
- 1 κομμάτι τζίντζερ
- ελαιόλαδο
- κουρκουμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει.
Σειρά έχει το πράσο, κι αυτό ψιλοκομμένο
Αφού πάρουν μια βράση και γυαλίσουν προσθέτουμε τα καρότα και το τζίντζερ.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κουρκουμά και το λευκό κρασί να πάρουν μια βράση .
Προσθέτουμε βραστό νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στο τέλος προσθέτουμε και το ρύζι μαζί με τον χυμό λεμονιού.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου