Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Χοιρινό ρόλο γεμιστό







μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
  • 1 κιλό μπριζόλες λαιμού ή ζητάμε από το κρεοπωλείο ένα ενιαίο κομμάτι 
  • 300 γρ μπέικον 
  • 10 φέτες μορταδέλα 
  • χρωματιστές πιπεριές 
  • μουστάρδα 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μπαστουνάκια γραβιέρας (προαιρετικά)
Εκτέλεση 

Χτυπάμε με ένα σφυρί τις μπριζόλες για να ανοίξουν καλά. Αλείφουμε με την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και την ρίγανη. Κάνουμε καλό μασάζ και από τις 2 πλευρές. 
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα χωρίς να υπάρχουν κενά. Βάζουμε τις φέτες μπέικον, την μορταδέλα και κομματάκια από τις πιπεριές. 


Αν θέλουμε για πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μπαστουνάκια γραβιέρας. Τυλίγουμε σφιχτά με την βοήθεια της λαδόκολλα. Δένουμε κατά μήκος με σπάγκο. Τοποθετούμε στην γάστρα. Αν θέλουμε βάζουμε και πατατούλες με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, κουρκουμά. 


Αν δεν βάλουμε πατάτες θέλει λίγο νεράκι. Ψήνουμε με κλειστό καπάκι για 1,5 ώρα στους 210 βαθμούς. 
Έπειτα ξετυλίγουμε την λαδόκολλα από το ρολό και ψήνουμε με ανοιχτό καπάκι για κανένα 10 λεπτό, να πάρει λίγο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο