Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Σολομός με καραμελωμένα κρασάτα κρεμμύδια


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 2 κομμάτια σολομού
  • 1 -2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 ποτήρια πολτοποιημένη ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κρασί
  • μαϊντανός
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • καραμελωμένα κρασάτα κρεμμύδια
Εκτέλεση

Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Σοτάρουμε  σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα μαζί με τον μαϊντανό.
Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το κρασί
Όταν εξατμιστούν τα υγρά , η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα κομμάτια του σολομού και τα καλύπτουμε με την σάλτσα ντομάτας.


Από πάνω τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.


Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο