Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ καρότου με επικάλυψη βουτυρόκρεμας



μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
  • ¼ φλιτζάνια ηλιέλαιο
  • ½   φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½  φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • ½  κουταλάκια μπεικιν παουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 3 φλιτζάνια καρότα χοντροτριμμένο
  • 1 μήλο χοντροτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα
Για το γλάσο
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ανάλατο
  • 500 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση 

Κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν προσθέτουμε την άσπρη και καστανή ζάχαρη το ηλιέλαιο το ξύσμα ,τα καρότα ,το μήλο το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν παουντερ, σόδα, αλάτι , κανέλα και τέλος τα καρύδια.
Το βάζουμε σε ταψί Νο . 25 και το ψήνουμε στους 165' για 60'-75' .
Αν θέλετε το μοιράζουμε στην μέση βάζοντας το γλάσο.( Εγώ δεν το μοίρασα και έφτιαξα την 1/2 δόση του γλάσου.
Η αν θέλουμε  το ψήνουμε σε δύο ίσα ταψιά και το ψήνουμε στους 160' για 40'-45'.
Για το γλάσο: Κτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη να ασπρίσει προσθέτοντας την βανίλια και τέλος το κρεμώδες τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο