Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Μανιταρόσουπα



μαγειρεύει η Eleni Kariofilli

Υλικά
  • μανιτάρια διάφορα
  • γλυκοπατάτα
  • καρότο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • σκόρδο ψιλοκομμένο
  • γάλα καρύδας
  •  τζίντζερ
  • παρμεζάνα
  • ζωμό από κοτόπουλο
Εκτέλεση 

Σοτάρουμε τα κρεμμύδι, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε κι αυτά. 
Προσθέτουμε ένα περίπου ποτήρι ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά κανένα τέταρτο. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα κουτί γάλα καρύδας και βράζουμε ακόμα 15-20 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμη (δεν θέλουμε να έχει πολλά ζουμιά αλλά ούτε και να είναι πολύ πηχτή) την περνάνε απ το μπλέντερ. 
Την βάζουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα. Έτοιμη!!! Εγώ την σέρβιρε με τσιπς παρμεζάνας. Της πάει πολύ
Παρατήρηση : να συμπληρώσω..απαραίτητα χρειάζεται μανιτάρια αποξηραμένα γιατί έχουν πιο έντονη γεύση ( πορτσινι και κάποια ποικιλία του δάσους) εκτός από τα φρέσκα. Μουλιασμένα σε χλιαρό νερό κανένα μισάωρο. Και το νερό που μούλιασαν εννοείται


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο