Υλικά
- γαύρος
- χοντρό αλάτι
- 300 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ ξύδι λευκό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- δεντρολίβανο
- καυτερή πιπεριά
Καθαρίζουμε τα ψάρια και αφαιρούμε τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά αφήνοντας λίγο στην άκρη για να μη χωρίσουν τα φιλέτα.
Τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε να στραγγίσουν
και τα στρώνουμε σε μια λεκάνη βάζοντας ανάμεσα χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε μια ώρα.
στη συνέχεια ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Βάζουμε μέσα τα ψάρια τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα εκτός ψυγείου.
Τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε να στραγγίσουν
και τα στρώνουμε σε μια λεκάνη βάζοντας ανάμεσα χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε μια ώρα.
Βάζουμε μέσα τα ψάρια τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα εκτός ψυγείου.
Αύριο θα τα βγάλω από τη μαρινάτα και θα τα βάλω σε βάζο με ηλιέλαιο.
Τη μαρινάτα θα τη στραγγίσω και θα την κρατήσω σε άλλο βάζο για το σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου