Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πολίτικο


μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
Για την βάση
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ ινδοκάρυδο
  • 1 βανίλια
  • ½ κ γ μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ βούτυρο
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • Για την κρέμα
  • 1450 ml γάλα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 72 γρ κόρν φλάουερ
  • ½ βανίλια
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη, το γιαούρτι και ανακατεύουμε,
Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι
Σε άλλο μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Αλείφουμε το ταψί μας με λάδι και βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ήδη κρύο
Το αφήνουμε ν κρυώσει εντελώς.
Φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας το γάλα στην κατσαρόλα να βράσει.
Σε άλλο δοχείο βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα, Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά  και την βανίλια.
Μόλις κάνει μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμη.
Την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο και πασπαλίζουμε με την κανέλα και έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο