Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Τσουρέκια νηστίσιμα


μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά
  • 2 κ σούπας μαγιά ξηρή
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γλυκάνισο που το έχουμε φτιάξει τσάι
  • 4 κ σ αλεύρι
  • Για την ζύμη
  • ½ κ γ μαστίχα
  • 1 κ γ μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  •  1 πρέζα κάρδαμο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι πολτοποιημένο στο μούλτι
  • 1 φλιτζάνι ηλιανθέλαιο
  • 1 φλιτζανάκι ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι γάλα αμυγδάλου
  • 1200 γρ αλεύρι χωριάτικο
Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά , τη ζάχαρη, το χλιαρό τσάι γλυκάνισου και το αλεύρι . γίνεται σαν χυλός. Το σκεπάζουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 20 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε και τον χυλό που ετοιμάσαμε.



Ζυμώνουμε με το χέρι και αν κολλάει βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 2 περίπου για να διπλασιαστεί.
Αφού φουσκώσει πλάθουμε σε πλεξούδες και τις βάζουμε σε μακρόστενες φόρμες. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 1 ώρα. 
Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο μέλι που το διαλύσαμε σε λίγο νερό.



Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα φιλέ. Γίνονται 3 πλεξούδες.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο