Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Χυλοπίτες ολικής χειροποίητες με σάλτσα μανιταριών



μαγειρεύει η Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά 
Για τις χυλοπίτες
  • 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής 
  • 3 αυγά 
  • αλάτι 
  • νερό όσο πάρει,  γύρω στα 150 ml
Για την σάλτσα
  • κρεμμύδι 
  • σκόρδο 
  • κάπαρη 
  • ντομάτα 
  • πιπεριά 
  • φρέσκα μανιτάρια
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για τις χυλοπίτες και τις περνάμε από το μηχάνημα.


Τις αλευρώνουμε ελαφρά, τις τινάζουμε να φύγει το επί πλέον αλεύρι και τις βράζουμε
Ετοιμάζουμε παράλληλα και την σάλτσα μας
Σοτάρουμε το κρεμμύδι  , το σκόρδο και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας τα οποία επειδή είναι φρέσκα βράζουν σε 3-4 λεπτά μόνο . 
Από πάνω βάζουμε και την σάλτσα μανιταριών και απολαμβάνουμε σπιτικό, υγιεινό και πεντανόστιμο φαγητό!!

Παρατήρηση : μπορούμε να διατηρήσουμε και στην κατάψυξη τις χυλοπίτες έτσι όπως είναι με το λίγο αλευράκι πάνω τους για 3 μήνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο