μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1/2-1 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 600 γρ. μανιτάρια περίπου σε φέτες κομμένα
- 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθος
Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο να κάψει λίγο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο .
Προσθέτουμε και τις πιπεριές και σοτάρουμε κι αυτές.. Έπειτα όταν μαραθούν προσθέτουμε και τα μανιτάρια μας.
Έπειτα θα προσθέσουμε το αλεύρι, σκορπίζοντας το πάνω στα μανιτάρια και ανακατεύοντας προσεκτικά για 1-2 λεπτά, ώστε να μην "πιάσει" πολύ στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τώρα το κρασί ανακατεύοντας και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε νεράκι (καλύτερα ζεστό),το οποίο να καλύπτει τα μανιτάρια και λίγο παραπάνω αν θέλουμε να βγει παραπάνω η σάλτσα μας.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι ή 1κγ γευστικό
λαχανικών ή και λίγο τριμμένο τυρί..
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας . Όταν δέσει έτοιμη για σερβίρισμα..
Φυσικά αν προσθέσουμε αυτά τα τελευταία δεν θέλει αλάτι.
Παρατήρηση : σερβίρεται με μακαρόνια αλλά κ με σνίτσελ
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας . Όταν δέσει έτοιμη για σερβίρισμα..
Φυσικά αν προσθέσουμε αυτά τα τελευταία δεν θέλει αλάτι.
Παρατήρηση : σερβίρεται με μακαρόνια αλλά κ με σνίτσελ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου