Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Μιλφέιγ


μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη


Υλικά (ολόκληρη η συνταγή, έκανα την μισή επειδή αλλιώς παπαρώνει αν δεν φαγωθεί γρήγορα)
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 6 κρόκοι αυγών (εγώ έβαλα τρία ολόκληρα)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σιρόπι βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη.
  • άχνη ζάχαρη.
  • 2 κ σ  φρέσκο βούτυρο
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Ψήνουμε στο φούρνο τα φύλλα σφολιάτας αφού τα έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη και τα έχουμε τρυπήσει επιμελώς με ένα πιρούνι 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για την κρέμα διαλύουμε τα 100 γραμμάρια κορν φλάουρ σε λίγο από το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε δυνατά 
Βάζουμε το γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
Προσθέτουμε και τις βανίλιες
Αφήνουμε την κρέμα τουλάχιστον 3-4 ώρες να κρυώσει σκεπασμένη με μία μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει μία ελαφριά σαντιγί.
Μετά σπάμε την κρέμα η οποία έχει γίνει ένα σώμα την ανακατεύουμε δηλαδή με ένα πιρούνι ή τον αυγοδάρτη,καλά πολύ καλά ρίχνουμε και τη σαντιγί μέσα και έχουμε την τέλεια κρέμα
Μετά στήνουμε το γλυκό μας.
Φύλλο κρέμα φύλλο κρέμα φύλλο και πάλι κρέμα.
Έχουμε φυλάξει μία ποσότητα από το φύλο την οποία την έχουμε σπάσει με τα χέρια μας και καλύπτουμε όλο το γλυκό τέλος πασπαλίζουμε με άχνη και ιδού το αποτέλεσμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο