μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλα κρούστας
- 1 χούφτα ζάχαρη
- 1/2 κ. γ. κανέλα
- Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ζάχαρη
Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα και ρίχνουμε την κανελοζάχαρη σαν αλάτι τα σουρώνουμε και τα βάζουμε κυκλικά σε ταψί
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά στους 180 μετά σιροπιάζουμε
Παρατήρηση : σε παραλλαγή το βαρτικολνικ αφού βάλω τα φύλα με την
κανελοζάχαρη βάζω σε μπολ 1 ποτήρι γάλα, 3 κουταλιές της σούπας φουσκωτές σιμιγδάλι ψιλό
και 1 αυγό
Τα χτυπάω να ενωθούν και τα ρίχνω από πάνω να πάει σε όλα τα φύλλα με
πιρούνι βοηθάω την γέμιση χωρίς να τρυπήσω μέχρι κάτω τα φύλα
Τα ψήνω 45 λεπτά
στο 180 η και 200 ανάλογα κ την κουζίνα !
Σιροπιάζω με 3 ποτήρια νερό και 2
ζάχαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου