Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Σουφλέ σπανάκι με φέτα


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 650 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο 
  • 4 αυγά 
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 100 γρ περίπου νερό
  • 300 γρ. φέτα 
  • ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι λίγο λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί καλά.  Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και λίγο  ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ρευστός χυλός.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την φέτα κομματιασμένη με το χέρι  και ανακατεύουμε απαλά να μην διαλύσουμε εντελώς την φέτα.
Προσθέτουμε το  σπανάκι με τα υγρά του  και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.



Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 


Τρώγεται κρύα ειδικά την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο