Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Μωσαϊκό με ζελέ




μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά
4 φακελάκια ζελέ σε διαφορετικά χρώματα
κομπόστα αχλάδι
5,5 ποτήρια νερό
1 κουτί μόρφατ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα 3 φακελάκια ζελέ  ξεχωριστά βάζοντας στο κάθε ένα  από 1 ποτήρι νερό.
Τα κρυώνουμε στο ψυγείο. 
Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κύβους. 
Σε ένα μπολ  βάζουμε τα κυβάκια των ζελέ μαζί με τα κομμάτια  κομπόστα αχλάδι που τα έχουμε ψιλοκόψει κι αυτά.
Ετοιμάζουμε σε ένα άλλο μπολ το τέταρτο φακελάκι ζελέ αυτή τη φορά βάζοντας 2,5 ποτήρια νερό. Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε και το κουτί μόρφατ. 
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα κομπόστας-ζελέ και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε σε φόρμα αποσπώμενη αν έχουμε και το παγώνουμε.
Μόλις παγώσει το ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε..



Οι πιο κάτω εικόνες είναι από το ίδιο μείγμα, απλά δεν χώρεσαν στην φόρμα και το έβαλα σε ένα γυάλινο μπολ να παγώσει.





Παρατηρήσεις :  μπορούμε να βάλουμε και κομπόστα άλλου φρούτου, απλά το αχλάδι είναι τραγανό και ταιριάζει πολύ
Αν δεν έχουμε αποσπώμενη φόρμα το βάζουμε σε κανονική φόρμα και το ξεφορμάρουμε βουτώντας για 1 λεπτό σε ζεστό νερό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο