Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τάρτα με σπανάκι και τυριά



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Για την γέμιση
  • 700 γρ σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λίγο αλάτι (επειδή θα μπουν και τα τυριά
  • πιπέρι
  • 100 γρ σκληρή μυζήθρα
  • 100 γρ φέτα
  • 100 γρ ένα μαλακό τυρί της αρεσκείας μας
  • 3 αυγά
  • 3 κ σ γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ γάλα
Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια. Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε λάδι η νερό και τα ζεματίζουμε ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. 
Τα στραγγίζουμε και τ αφήνουμε στο σουρωτήρι  για να φύγουν όλα τα υγρά τους.
Τρίβουμε τα τυριά μας και προσθέτουμε πιπέρι, το γάλα, το γιαούρτι  και τ αυγά . ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια.



Κρατάμε λίγο από το μείγμα τυριών για πασπάλισμα
Αφού περάσουν τα τριάντα λεπτά βγάζουμε την ζύμη και αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε  με τα τυριά που κρατήσαμε.


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για 1 ώρα.



Ψήνουμε μέχρι να δούμε την τάρτα να σκουραίνει, και το μείγμα να έχει στερεοποιηθεί δοκιμάζοντας το με ένα μαχαίρι . αν βγει καθαρό είναι έτοιμη!!!


Παρατηρήσεις : Δεν λαδώνουμε την ταρτιέρα . Και αντικολλητιές  είναι και το ζυμάρι μας έχει αρκετό λάδι.
ΔΕΝ  την κόβουμε πριν περάσει μισάωρο.
Μπορούμε εκτός από την φέτα να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε ή ακόμα και μόνη της την φέτα.
Έκανα διπλή δόση , οπότε την μία μπάλα την έβαλα στην κατάψυξη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο