Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Πίτα με σπαράγγια και αγκινάρες




μαγειρεύει ο Christos Petropoulos


Υλικά για την ζύμη


  • 1 κούπα λάδι(ηλιέλαιο)
  • 1 κούπα νερό
  • 750 γρ. περίπου αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1/4 της κούπας ξύδι
Για την γέμιση
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 10 αγκινάρες
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 4 αυγά
  • λίγο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο μαϊντανό
  • μυρώνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση 

Βράζουμε τα σπαράγγια και τις αγκινάρες και τα ψιλοκόβουμε
Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά
Ζυμώνουμε και ανοίγουμε 2 φύλλα
Το ένα κάτω και απλώνουμε τα υλικά μας και με το άλλο σκεπάζουμε την πίτα μας

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά



Καλή επιτυχία!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο