Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ρεβιθοσαλάτα με κουρκουμά και κρουτόν τηγανιτής πίτας






μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • ρεβίθια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2-3 πράσινα κρεμμυδάκια
  • μαϊντανός
  • 1 κ σ κουρκουμάς
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 πίτες για σουβλάκι
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια , ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν έχουμε και μας περίσσεψαν βρασμένα 
Τα βράζουμε τόσο όσο να μην λιώσουν.
Τα στραγγίζουμε  και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε ελάχιστο λάδι. Προσθέτουμε και τον κουρκουμά και σβήνουμε το μάτι. Ανακατεύουμε καλά για να κιτρινίσουν όλα τα ρεβίθια. 
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν λίγο.




Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια.
Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τον χυμό των λεμονιών.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία μία τις πίτες και τις ψήνουμε ελαφρά.
Τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και διακοσμούμε το πιάτο μας και .....
καλή μας όρεξη!!

H συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο