Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Κεφάλια σολομού με λαχανικά στον φούρνο




μαγειρεύει η ΓιάνναΠαρασχοπούλου

Υλικά
  • 2 κεφάλια σολομού
  • 4 πιπεριές
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 καρότα
  • μαϊντανός
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη ή εστραγκόν
  • ελάχιστο νερό
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε σε καρέ τα λαχανικά μας και με ελάχιστο νερό τ αχνίσουμε .
Βάζουμε πρώτα τα καρότα επειδή είναι πιο σκληρά και μετά όλα τα υπόλοιπα. Μόλις μαραθούν και μαλακώσουν  αποσύρουμε από το μάτι και αλατοπιπερώνουμε.
Εν τω μεταξύ έχουμε ήδη από ώρα ετοιμάσει και τα κεφάλια και τα αλατίζουμε για να πάρουν γεύση.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα κεφάλια και την σάλτσα λαχανικών γύρω γύρω..





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς  μέχρι να ξεροψηθεί το ψάρι και να μελώσουν τα λαχανικά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο