Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Οσπριάδα



μαγειρεύει ο Panagopoulos  Giannis

Υλικά
  • φασόλια
  • φακές
  • ρεβίθια 
  • φάβα 
  • πατάτα
  • καρότα 
  • κρεμμύδι ξερό και φρέσκο 
  • σκόρδο 
  • πιπεριές πράσινη και κόκκινη 
  • πράσο 
  • λάδι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • κουρκουμάς
Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια και τα ρεβίθια. Τρίβουμε τα ρεβιθιά με σόδα να φύγουν τα πολλά πολλά φλούδια.
Βράζουμε τα φασόλια και τα ρεβίθια και χύνουμε το πρώτο νερό.ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα.


Ρίχνουμε και τα όσπρια μας, φροντίζοντας να είναι όλα βραστερά. 
Τα σερβίρουμε με την μορφή σούπας με λίγο λεμόνι η σε μορφή φάβας με ρίγανη , ωμό λάδι και λεμόνι, ανάλογα τα γούστα μας.

Παρατήρηση : Τα φασόλια λόγω της έντονης γεύσης συμμετείχαν κατά 30% λιγότερο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο