Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πατάτες γεμιστές με τυριά



μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά
  • πατάτες
  • φρέσκο βούτυρο (1-2 κουταλιές)
  • τυριά διάφορα της αρεσκείας μας
  • τυρί καπνιστό
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • μπέικον (προαιρετικό)
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες στον ατμό τόσο όσο να μαλακώσουν όχι να διαλυθούν κομμένες στη μέση εάν θέλετε με την φλούδα γίνονται καλύτερες.


Μετά σκάβουμε τις πατάτες με προσοχή 


Αυτό που έχουμε πάρει από μέσα το πατάμε με το πιρούνι και προσθέτουμε φρέσκο βούτυρο μια-δυο κουταλιές ανάλογα την ποσότητα.
Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος ή εναλλακτικά εάν θέλετε να τις κάνετε πιο ελαφριές γάλα εβαπορέ, τυριά διάφορα της αρεσκείας μας, αλλά οπωσδήποτε και ένα καπνιστό. 
Τις ξαναγεμίζουμε τρίβουμε και λίγο τυρί από πάνω και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. 


Όποιος θέλει προσθέτει και λίγο μπέικον στη γέμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο