Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ζαμπονοκασερόπιτα


μαγειρεύει η Eleni Othonas

Υλικά για την κρέμα

  • 3 κούπες νερό
  • 6 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
Για την γέμιση
  • κασέρι τριμμένο
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζαμπόν
  • λάδι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα με το νερό και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.



Την βγάζουμε από το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.



Όταν κρυώσει βάζουμε την κρέμα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τυρί τριμμένο και 1 πιπεριά που έχουμε περάσει από το μούλτι. Συμπληρώνουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.



Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. το οποίο έχουμε ανοίξει λίγο.



Βάζουμε το μείγμα τυριού που έχουμε ετοιμάσει 


και από πάνω το ζαμπόν.


Κλείνουμε με ένα ακόμη φύλλο σφολιάτας και χαράσσουμε την πίτα .Ραντίζουμε με λάδι και νερό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.




Παρατήρηση : Κανονικά αυτή την πίτα έκανε η μαμά μου η Lefko Limni με φύλλο αέρος ή φύλλο μπουγάτσας όπως το ξέρουν στην Θεσσαλονίκη. 
Αυτή ήταν η δουλειά της. 
Εγώ μόνο το ζυμάρι έμαθα να κάνω αλλά ποτέ δεν επιχείρησα να ανοίξω φύλλο μόνη μου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο