μαγειρεύει η Eleni Othonas
Υλικά για την κρέμα
- 3 κούπες νερό
- 6 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- κασέρι τριμμένο
- 1 πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
- ζαμπόν
- λάδι
- 2 φύλλα σφολιάτας
Ετοιμάζουμε την κρέμα με το νερό και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. το οποίο έχουμε ανοίξει λίγο.
Βάζουμε το μείγμα τυριού που έχουμε ετοιμάσει
και από πάνω το ζαμπόν.
Κλείνουμε με ένα ακόμη φύλλο σφολιάτας και χαράσσουμε την πίτα .Ραντίζουμε με λάδι και νερό.
Παρατήρηση : Κανονικά αυτή την πίτα έκανε η μαμά μου η Lefko Limni με φύλλο αέρος ή φύλλο μπουγάτσας όπως το ξέρουν στην Θεσσαλονίκη.
Αυτή ήταν η δουλειά της.
Εγώ μόνο το ζυμάρι έμαθα να κάνω αλλά ποτέ δεν επιχείρησα να ανοίξω φύλλο μόνη μου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου