Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Βύσσινο γλυκό του κουταλιού



μαγειρεύει η Katerina Argiropoulou

Υλικά
  • 1 κιλό βύσσινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά βούτυρο (προαιρετικά)
  • λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση

Πλένουμε τα βύσσινα προσεκτικά, χωρίς να αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.
Βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα απευθείας μέσα στην κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε για το βράσιμο του γλυκού ώστε να μην χάσουμε καθόλου από τα ζουμιά του φρούτου.
Ξεπλένουμε και τα κουκούτσια με ένα ποτήρι νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη.
Αφήνουμε κάποιες ώρες τα υλικά μας να σταθούν όλα μαζί.
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό κουτάλι γιατί ρίχνει την θερμοκρασία του μίγματος.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, μας δίνει ένα ελαφρύ υπέροχο βουτυρένιο άρωμα, αλλά κυρίως μειώνει τη δημιουργία αφρού κατά τον βρασμό.


Φροντίζουμε να δέσουμε το σιρόπι με την πρώτη φορά γιατί το βύσσινο (όπως και η φράουλα) είναι φρούτο που λιώνει εύκολα και αποφεύγουμε τον πολύ βρασμό.
Προσθέτουμε στο τέλος λίγο χυμό λεμονιού.



Δοκιμάζουμε την πυκνότητα και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.



Παρατήρηση : Φροντίζουμε να προμηθευτούμε το βύσσινο πρωί επειδή είναι ένα πολύ ευαίσθητο φρούτο όσον αφορά την ζέστη. 

Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αυγά στο ψυγείο γιατί θα μπλέξουμε με το ξεκουκούτσιασμα ε και μια ομελέτα θα πρέπει να την φτιάξουμε για φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο