Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Κρεμμυδοκεφτέδες


μαγειρεύει η Eleni  Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
  • φρέσκα κρεμμυδάκια ( μόνο το πράσινο μέρος) όσα εσείς επιθυμείτε.
  • 1 κούπα φέτα (μπορεί να βάλετε και λιγότερο αν θέλετε)
  • δυόσμο φρέσκο ( περίπου 6 φυλλαράκια) ,
  • ρίγανη φρέσκια(περίπου 8 φυλλαράκια).
  • Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη, μπορείτε να βάλετε άνηθο.
  • πιπέρι κι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/2  κούπα γάλα (προαιρετικά, εγώ είχα κρέμα γάλακτος και την έβαλα)
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο. Στην αρχή καυτό το λάδι , αλλά μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά.





Σημείωση 1: έβαλα μια κούπα ΑΛΕΥΡΙ ,γιατί είχα την κρέμα γάλακτος. Εσείς φυσικά αν επιλέξετε να μη βάλετε γάλα, θα χρειαστείτε σαφώς πολύ λιγότερο αλεύρι. Θα έλεγα όσο χρειαστεί για να χυλώσει.
Σημείωση 2: Αν τα τηγανίσετε αμέσως , τότε θα γίνουν τραγανά, αν τα αφήσετε στο ψυγείο για λίγο , θα γίνουν μαλακά. Δική σας επιλογή και πάλι.
Σημείωση 3: το σέρβιρα με χούμους.... τους άρεσε η επιλογή. Αλλά και πάλι ό,τι άλλη αλοιφή θέλετε.
Καλή σας επιτυχία.
Υ.Γ, σκεφτόμουν να βγάλω φωτογραφία με την αλοιφή , αλλά δεν πρόλαβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο