Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Μελιτζανοκεφτέδες




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 6 μελιτζάνες
  • 1 αυγό
  • 150 γρ περίπου κεφαλοτύρι
  • 1 κ σ μπέικιν πάουντερ
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
  • 5 κ σ λάδι
  • αλατοπίπερο
  • σκόνη σκόρδου ή 2 σκελίδες
  • φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε την σάρκα τους.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τελευταία την φρυγανιά.
Την προσθέτουμε λίγη λίγη μέχρι να αρχίζει να σφίγγει λίγο το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.



 Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω στην λαδόκολλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν .




Διακοσμούμε με λίγο κεφαλοτύρι 
Μπορούν να συνοδευτούν με μια σαλάτα και τζατζίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο