Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ρεβιθομελιτζανοκολοκυθοκεφτέδες



μαγειρεύει η Katerina Argiropoulou

Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 2 - 3 πιπεριές διάφορα χρώματα
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή ένα φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 -4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κούπα ή και περισσότερο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2-3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
  • 1 κούπα τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
  • 1 1/2 κούπα ρεβίθια βρασμένα και αλεσμένα
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 3 αυγά
  • 3-4 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη 
  • αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια, τις πιπεριές και την μελιτζάνα τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. 

Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε και τουλπάνι και στύβουμε κατά διαστήματα με τα χέρια για να φύγει το νερό τους. 
Στο τέλος τα στύβουμε λίγα λίγα και τα βάζουμε στη λεκάνη που θα ζυμώσουμε τους κεφτέδες.
Χρησιμοποιούμε ρεβίθια που έχουν περισσέψει από ρεβιθόσουπα ή μουλιάζουμε και βράζουμε περίπου μια κούπα ρεβίθια, τα αλέθουμε και τα προσθέτουμε στην λεκάνη με τα λαχανικά μας.
Κόβουμε την ντομάτα σε καρέ, την στύβουμε ελαφρά και την προσθέτουμε στην λεκάνη.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, την μία κούπα παξιμάδι ή φρυγανιά, τις νιφάδες βρώμης, τα αυγά , το λάδι, το αλατοπίπερο ,τη ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.


Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη παξιμάδι για να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε κεφτέδες. 
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα για να σφίξει το μείγμα μας. 
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σε ένα πιάτο με αλεύρι, αλευρώνουμε και πλάθουμε σε κεφτέδες. 
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. 
Τους αφήνουμε να τηγανιστούν εντελώς από τη μια πλευρά ώσπου να σχηματιστεί μια κρούστα και τους γυρίζουμε μόνο μια φορά 
.Όταν τους γυρίσουμε χαμηλώνουμε ελαφρά τη θερμοκρασία για να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. 
Όταν ετοιμαστούν τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. 


Παρατηρήσεις : Η συνταγή επειδή έχει πολλά υλικά, φαίνεται να είναι μπελάς, έχει όμως το καλό ότι μπορούμε να παραλείψουμε κάποια χωρίς ιδιαίτερη επίπτωση στην νοστιμιά της.
Το λεμονάκι είναι προαιρετικό αλλά μάλλον τους πηγαίνει.

Διατηρούνται και στην κατάψυξη και τους ψήνουμε ή τους τηγανίζουμε παγωμένους.
* αυτή την συνταγή στα "προσεχώς" θα την δοκιμάσω προσθέτοντας και ένα φακελάκι μαγιά. 
Το έχω ακούσει από φίλο και θέλω να σχηματίσω προσωπική άποψη. 
Τηγανίζω με ελαιόλαδο, ίσως πολλοί διαφωνείτε αλλά εκτός από πιο νόστιμο είναι και παραγωγής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο