μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
- ½ κιλό καθαρισμένες γαρίδες
- 10 μεσαία κρεμμύδια (κομμένα όπως τα κόβουμε για τη σαλάτα)
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 4 μπαχάρι
- λίγο θυμάρι
- 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
- λάδι
- 1 κουτί μικρό σάλτσα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- φρέσκα μανιτάρια
- κόκκινη πιπεριά και πράσινη από μισή
Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο τα λαχανικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Ρίχνουμε την σαλτσούλα μας τα θαλασσινά, δάφνη μπαχάρι λίγο θυμάρι,πιπέρι κλπ κ σε 10 λεπτά είναι έτοιμα .
Το καλαμάρι είναι φρέσκο..
Για να είναι μαλακό 10 λεπτά το βάζω σε νερό με σόδα φαγητού.
Έπειτα το ξεβγάζω πολύ καλά να φύγει η σόδα και γίνεται λουκούμι.
Αν είναι ολόκληρο το καλαμάρι 20 λεπτά στη σόδα φαγητού με νερό και μετά ξέβγαλμα πολύ καλό
Το καλαμάρι είναι φρέσκο..
Για να είναι μαλακό 10 λεπτά το βάζω σε νερό με σόδα φαγητού.
Έπειτα το ξεβγάζω πολύ καλά να φύγει η σόδα και γίνεται λουκούμι.
Αν είναι ολόκληρο το καλαμάρι 20 λεπτά στη σόδα φαγητού με νερό και μετά ξέβγαλμα πολύ καλό
Και για τηγάνι και για οτιδήποτε γίνεται μαλακό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου