Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Κοτόπουλο με κάρυ και φρέσκο μάνγκο



Η συνταγή είναι από τις Φιλιππίνες και την μαγειρεύει η Christiana Eleftheriou

Υλικά
  • 7 μπούτια από κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • σκόρδο
  • 1 μάνγκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κ σ κάρυ
  • χυμός ανανάς 1 μικρό κουτί
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 100 γρ φασολάκια πράσινα
  • καρότα
  • τζιντζερ
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • καλαμπόκι κονσέρβα
Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κόκαλα και την πέτσα από τα μπούτια και κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
Τσιγαρίζουμε το 1 κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει μαζί με το σκόρδο. 
Τσιγαρίζουμε και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ΄
Κόβουμε το μάνγκο σε κύβους και το προσθέτουμε κι αυτό. Ρίχνουμε τον χυμό ανανά και το γάλα καρύδας.
Μέχρι να βράσει το κοτόπουλο καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους την πατάτα  πρώτα και την προσθέτουμε στο φαγητό. Σειρά έχουν τα φασολάκια, ψιλοκομμένα κι αυτά και μετά τα καρότα.
Στο μπλέντερ αλέθουμε το άλλο κρεμμύδι με το τζίντζερ και το τσίλι και το ρίχνουμε και αυτό στο φαγητό.

Παρατηρήσεις : Η ποσότητα είναι μεγάλη επειδή είμαι εργαζόμενη , οπότε όση μείνει μπαίνει σε μερίδες στην κατάψυξη.
Το κάρυ, το τσίλι και το τζίντζερ μπαίνουν κατά βούληση επειδή είναι καυτερά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο