Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Φασολάκια χάντρες



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά
  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ½ μεγάλο καρότο κομμένο ( δυστυχώς δεν είχα)
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1-2 κ.γ. ζάχαρη
  • Μισό βάζο ντομάτα σάλτσα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα σε μεσαία ένταση και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αμέσως μετά το καρότο να σοταριστούν μαλακά. 
Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές ζάχαρης, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σιγά το μείγμα για περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε  τις χάντρες κατ’ ευθείαν από τη σακούλα στη κατσαρόλα, για να σοταριστούν μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε την ντομάτα όλα τα μυρωδικά ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει επί 45’ περίπου. 
Αν προτιμήσουμε να σκεπάσουμε  την κατσαρόλα, βάζουμε τα ⅔ του νερού και ελέγχουμε στη πορεία αν θέλει συμπλήρωμα. Πάντως επειδή κάθε κατσαρόλα και κάθε μάτι είναι διαφορετικό, η ποσότητα των 500ml νερού είναι απλά ένας οδηγός. Είναι πιθανόν να χρειαστείτε συμπλήρωμα.
Περιμένουμε να φύγει σχεδόν όλο το νερό από τη σάλτσα ώστε να μελώσει και να είναι μια παχύρρευστη σάλτσα ντομάτας. 
Παρατηρήσεις : Αν δοκιμάσουμε και βρούμε τις χάντρες πιο σκληρές απ’ όσο μας αρέσουν, προσθέτουμε νερό και ένα δεκάλεπτο στο βράσιμο.
* καποιοι βάζουν κ δυόσμο ( εγώ τσουκ)
* στο σερβίρισμα είναι ωραίο έξτρα πιπέρι και ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο