μαγειρεύει η Mary Anastasopoulou
Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- μπαχάρι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 κρεμμύδια φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
- ξύδι μπόλικο
- λίγο λάδι
- φύλλα δάφνης
- αλάτι ημίχονδρο
Βάζουμε στη μαρινάδα το κουνέλι από το βράδυ και το πρωί το βγάζουμε, το σκουπίζουμε λίγο να μην είναι πολύ υγρό, και το σοτάρουμε στη κατσαρόλα μαζί με ένα κρεμμύδι
Βάζουμε και λίγο βούτυρο πρόβειο γιατί η Γιαννιώτισσα μάνα μου με κακόμαθε.
Μετά ρίχνουμε από το ζουμί της μαρινάδας, σχεδόν το μισό, τον κύβο λαχανικών, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να έχει αρκετό ζουμάκι όταν βράσει , πιπέρι μπαχάρι, και λίγο αλάτι ακόμα αν χρειάζεται.
Ετοιμάζουμε το πιλάφι , στο τέλος προσθέτουμε λίγο βούτυρο να μοσχοβολήσει. Όταν είναι έτοιμο το κουνέλι, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ να δέσει η σαλτσούλα του .
Σημειώσεις :Προτιμώ να φτιάχνω ξεχωριστά το πιλάφι , αν και έχω δοκιμάσει να ρίξω το ρύζι στο κουνέλι αφού το βράσω και να βράσουν μαζί, προσθέτοντας μανιτάρια ,είναι νόστιμο και έτσι..
Ωραία ιδέα επίσης είναι να βράσεις αρακά και καρότα, να τα σοτάρεις και να τα προσθέσεις στο γαρνίρισμα με το πιλάφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου