Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Κέικ με μήλα

 


μαγειρεύει η Andriana Antoniou

Υλικά

  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • Λίγο κονιάκ
  • 1200 γρ. Μήλα κομμένα σε μεγάλα κυβάκια
  • 2/3 φλυτζανιού αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 1/3 φλυτζανιού καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 5 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Κτυπούμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την ζάχαρη το λάδι και εναλλάξ το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά το 1/2 γάλα τα μήλα το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ή σε δύο μακρόστενα ταψιά πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και το ψήνουμε στους 170 για 55'-60'



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο