μαγειρεύει η Andriana Antoniou
Υλικά
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
- μια πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Λίγο κονιάκ
- 1200 γρ. Μήλα κομμένα σε μεγάλα κυβάκια
- 2/3 φλυτζανιού αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- 1/3 φλυτζανιού καρύδια χοντροαλεσμένα
- 5 αυγά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 1/2 φλυτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Κτυπούμε πολύ καλά τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε την
ζάχαρη το λάδι και εναλλάξ το μισό κοσκινισμένο αλεύρι με όλα τα στερεά υλικά
το 1/2 γάλα τα μήλα το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι.
Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ή σε δύο μακρόστενα ταψιά πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και το ψήνουμε στους 170 για 55'-60'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου