Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Πρασόπιτα

 


μαγειρεύει ο Panagopoulos Giannis

Υλικά

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ γάλα
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • έτοιμο φύλλο
Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σε μέτρια φωτιά, για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το γιαούρτι, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά σε γέμιση.
Ανοίγουμε τη συσκευασία φύλλο για πίτα “τόσο απλά” και ξεχωρίζουμε τα 2 φύλλα χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.
Ακουμπάμε το ένα φύλλο στο χάρτινο ταψάκι της συσκευασίας, απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, πιέζοντας ελαφρά.
Ψήνουμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.



Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο