Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μακαρονάδα με τυριά, γιαούρτι και σπανάκι

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 500 γρ ζυμαρικά μικρά της αρεσκείας μας, έβαλα πένες
  • 300 γρ σπανάκι
  • 300 γρ διάφορα τυριά, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα 
  • 300 γρ γάλα
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ γλ κάρυ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλατοπίπερο, το κάρυ και το λάδι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας και το γιαούρτι. Σειρά έχει το σπανάκι που είναι ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και τα μακαρόνια. 



Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα. 

Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο. 



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. 

Το ξεσκεπάζουμε  και πασπαλίζουμε λίγο ακόμη κεφαλοτύρι και το ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο