Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Κινέζικο λάχανο σοτέ

 


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά για χορτοφαγική εκδοχή

  • 1 κινέζικο λάχανο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • λίγα φύλλα λαχανίδας  Kale
  • κόκκινο σέσκουλο

Για κρεατοφαγική εκδοχή

  • μπέικον ή
  • κιμάς ή
  • χοιρινό 

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα κινέζικο λάχανο σε λεπτές λωρίδες και χωρίζουμε το υλικό σε δύο μέρη. 

Κόβουμε σε λωρίδες ένα κρεμμύδι, ένα πράσο, μερικά φύλλα λαχανίδας Kale -αν υπάρχουν- και μερικά φύλλα κόκκινου σέσκουλου -για χρώμα. 

Μπορεί να γίνει με αυτά τα υλικά για τους vegan και μπορούμε να προσθέσουμε και μπέικον, κιμά ή λεπτοκομμένες λωρίδες χοιρινού. 

Έτσι η γεύση θα έρθει αρκετά κοντά σε αυτή των λαχανοσαρμάδων... Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και σε ένα μεγάλο τηγάνι. 

Πριν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το μπέικον και μετά από 1-2 λεπτά το μέρος του λάχανου που είναι πιο κοντά στην ρίζα, επειδή και θέλει περισσότερη ώρα για να γίνει, αλλά και επειδή είναι δύσκολο να χωρέσει όλο το υλικό μαζί στο τηγάνι.

 Με το που θα "κάτσει", ρίχνουμε και το άλλο μέρος με τα υπόλοιπα λαχανικά. 

Αλατοπιπερώνουμε και με δύο πιρούνες το ανακατεύουμε με προσοχή. Δεν θέλει άλλα υγρά, γιατί από μόνο του έχει αρκετά και δεν θέλουμε να βράσει. 

Αν έχουμε σησαμέλαιο το προτιμούμε από το ελαιόλαδο. 

Σε 10' είναι έτοιμο. 

Είναι πολύ ωραίο και ως συνοδευτικό. 

Εύκολο, γρήγορο και γευστικότατο!

Εδώ είναι με κιμά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο