Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Χαλβάς Φαρσάλων

 


μαγειρεύει η Effie Tsitsika

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. σπορέλαιο (εγώ τώρα έβαλα ελαιόλαδο, δεν παρατήρησα κάποια αισθητή διαφορά)
  • 240 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για την καραμέλα)
  • 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

 Εκτέλεση

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το λάδι, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να διαλυθεί το κορν φλάουρ. 

Προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγη από την κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. 

Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη για την καραμέλα και ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάρει χρώμα. 

Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι όλο το μείγμα από το μπολ. 

Βάζουμε το μείγμα πάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-10 λεπτά για να λιώσει η καραμέλα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Όταν ο χαλβάς πήξει και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε συνεχώς. 

Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί 32x25 εκ. 

Τον απλώνουμε, όσο είναι ζεστός, για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. 

Καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο για να καραμελώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο