μαγειρεύει ο Chris DePer
Υλικά
Εκτέλεση
Το καραμέλωμα τους γίνεται με διάφορους τρόπους και χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά.
Λάδι, μπαλσάμικο, καστανή ζάχαρη ή και όλα αυτά μαζί.
Το καλύτερο όμως καραμέλωμα γίνεται δίχως τίποτε άλλο.
Με την αργή διαδικασία, ανεβάζουμε τα σάκχαρα των κρεμμυδιών και καραμελώνουν μόνα τους.
Ξεκινάμε επιλέγοντας κόκκινα κρεμμύδια που έχουν περισσότερα σάκχαρα. Εννοείται ότι γίνεται η δουλειά και με τα άλλα...
Τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε και ισόπαχα. Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για το ομοιόμορφο καραμέλωμα.
Ξεκινάμε επιλέγοντας κόκκινα κρεμμύδια που έχουν περισσότερα σάκχαρα. Εννοείται ότι γίνεται η δουλειά και με τα άλλα...
Τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε και ισόπαχα. Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για το ομοιόμορφο καραμέλωμα.
Στη μια ώρα, ανοίγουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για άλλη μια ανακινώντας, για να μειωθεί η υγρασία.
Όταν περάσει, βάζουμε πάλι το καπάκι ανάποδα και συνεχίζουμε για άλλη μια...
Το πόσο χρόνο θα χρειαστούν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (ποσότητα, θερμοκρασία, σχέση ποσότητας και πλάτος κατσαρόλας κλπ), όμως σε οποιαδήποτε φάση και αν τα βγάλουμε, θα κερδίσουμε.
Εγώ από τότε που τα δοκίμασα, ωμό κρεμμύδι στους κιμάδες δεν έχω ξαναβάλει και πολύ συχνά τα χρησιμοποιώ και σε άλλα φαγητά (πχ γεμιστά).
Μπορούμε να κάνουμε αρκετά και να τα διατηρήσουμε για μια εβδομάδα στο ψυγείο ή για μήνες στην κατάψυξη.
Μπορούμε να κάνουμε αρκετά και να τα διατηρήσουμε για μια εβδομάδα στο ψυγείο ή για μήνες στην κατάψυξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου