Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Καραμέλωμα κρεμμυδιών

 


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά 
  • κρεμμύδια
Εκτέλεση

Το καραμέλωμα τους γίνεται με διάφορους τρόπους και χρησιμοποιούνται διαφορετικά υλικά. 
Λάδι, μπαλσάμικο, καστανή ζάχαρη ή και όλα αυτά μαζί. 
Το καλύτερο όμως καραμέλωμα γίνεται δίχως τίποτε άλλο. 
Με την αργή διαδικασία, ανεβάζουμε τα σάκχαρα των κρεμμυδιών και καραμελώνουν μόνα τους.
Ξεκινάμε επιλέγοντας κόκκινα κρεμμύδια που έχουν περισσότερα σάκχαρα. Εννοείται ότι γίνεται η δουλειά και με τα άλλα...
Τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορούμε και ισόπαχα. Και τα δύο αυτά είναι σημαντικά για το ομοιόμορφο καραμέλωμα.




Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το μάτι στο 2 αν η διαβάθμιση πάει ως το 9 και βάζουμε το καπάκι ανάποδα, επειδή θέλουμε οι υγροποιημένοι υδρατμοί να πέφτουν στο κέντρο και το χερούλι με την κλήση που έχει το καπάκι θα βοηθήσει σε αυτό.



Ανά 20 λεπτά, ανακινούμε δίχως να ανοίγουμε το καπάκι. Δεν υπάρχει περίπτωση να καούν. 
Στη μια ώρα, ανοίγουμε το καπάκι και τα αφήνουμε για άλλη μια ανακινώντας, για να μειωθεί η υγρασία. 
Όταν περάσει, βάζουμε πάλι το καπάκι ανάποδα και συνεχίζουμε για άλλη μια...



Το πόσο χρόνο θα χρειαστούν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (ποσότητα, θερμοκρασία, σχέση ποσότητας και πλάτος κατσαρόλας κλπ), όμως σε οποιαδήποτε φάση και αν τα βγάλουμε, θα κερδίσουμε. 



Εγώ από τότε που τα δοκίμασα, ωμό κρεμμύδι στους κιμάδες δεν έχω ξαναβάλει και πολύ συχνά τα χρησιμοποιώ και σε άλλα φαγητά (πχ γεμιστά).
Μπορούμε να κάνουμε αρκετά και να τα διατηρήσουμε για μια εβδομάδα στο ψυγείο ή για μήνες στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο