Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Μελομακάρονα με αμύγδαλα

 


μαγειρεύει η Ελενα Γεωργιου

Υλικά για την ζύμη

  • 1 ποτήρι φυστικέλαιο
  • 1 μικρό κουτί σπράυ  (2 ποτήρια)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 10-12 ποτήρια αλεύρι φαρίνα 00
  • 10 κ γλ κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ σ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζανάκι ανθόνερο

Για την επικάλυψη

  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια αμύγδαλα
  • 1 κ γλ κανέλα
  • ½ ποτήρι ζάχαρη

Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια σιρόπι (ζάχαρη, νερό, λεμόνι)
  • 3-4 κσ μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το σπράυ (βούτυρο) με την ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και λεία.

Παίρνουμε κομμάτια από την ζύμη και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος μεγάλου φοινικιού.

Τα πιέζουμε πάνω στον τρίφτη για να πάρουν ανώμαλη επιφάνεια.

Τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 3 ποτήρια ζάχαρη, 2 νερό και 1 κ σ λεμόνι

Όταν κοχλάσει το σιρόπι το βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε μέχρι να κάνει αφρό.

Το κατεβάζουμε απ την φωτιά και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα.

Τα πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, ζάχαρη και κανέλα.

Σημείωση : μπορούμε αν θέλουμε να γεμίσουμε τα μελομακάρονα με αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο