Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Κουνουπίδι με κρέμα γιαουρτιού

 


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 2-3 κ σ γιαούρτι
  • μουστάρδα κατά βούληση
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε 2-3 κουταλιές γιαούρτι, μουστάρδα -όσο θέλουμε, 2 αυγά (εγώ δεν τα βάζω επειδή χάνει την ρευστότητα της) λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής κρέμα.

Χωρίζουμε το κουνουπίδι στα μπουκέτα του, τα οποία κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 
Τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά για να μαλακώσoυν λίγο. 
Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. 
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε ελαφρώς. 
Τα καλύπτουμε με την κρέμα του γιαουρτιού και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο και στους 200° C -δίχως αέρα- ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο