Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μεθυσμένα

 


μαγειρεύει η  Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά 

  • 1 ποτήρι (νερού) μπύρα
  • 2 ποτήρια ηλιέλαιο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • αλεύρι γ.ο.χ ή αν έχετε φαρίνα
  • λίγη μαρμελάδα για τη γέμιση
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο για την επιφάνεια.

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρι
  • λεμόνι και φλούδα
  • ξύλο από κανέλα (δεν είναι υποχρεωτικό)
  • και λίγο μέλι αν θέλετε. (είχα περίσσευμα από τα μελομακάρονα στο ψυγείο και το χρησιμοποίησα ... γιατί πολύ απλά δεν πετάμε τίποτε)

Εκτέλεση

Ψήνουμε στους 365 βαθμούς ή 180 C

-Αλεύρι όσο πάρει... ξέρω η κουβέντα αυτή είναι εκνευριστική , αλλά ξέχασα να το μετρήσω ...θα έλεγα περίπου 5 κούπες. Η ζύμη μαλακή και την αφήνεις να ξεκουραστεί μισή ώρα πριν την πλάσεις....


Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από την ζύμη μας και την ανοίγουμε σε μικρή πιτούλα. Στο κέντρο βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας


Κλείνουμε την ζύμη 


σχηματίζοντας ένα μπαλάκι

Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε τα μεθυσμένα μας.



Ετοιμάζουμε το σιρόπι από πριν για να κρυώσει εν τω μεταξύ.

- Κρύο το σιρόπι και τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο...ή πάλι τα αφήνουμε να κρυώσουν και καυτό σιρόπι... προτιμώ τον πρώτο τρόπο για να μην καταστρέψω το μέλι που ρίχνω στο σιρόπι μου.

Καλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους.

Υ.Γ. η συνταγή των μεθυσμένων προτείνει το ινδοκάρυδο για την επιφάνεια. Απλά μου τελείωσε κι έτσι έβαλα τρίμμα από καρύδι.... 



δεν καθόμαστε να σκάσουμε, έτσι; Πάντα υπάρχει η εναλλακτική λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο