Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Σπανακοτυρόπιτα

 


μαγειρεύει η Ntagouloudi Paraskeyh

Υλικά για το φύλλο

  • 1,5  κιλό αλεύρι
  • αλάτι 
  • ζάχαρη
  • λάδι
  • σπορέλαιο
  • 1 κουτί σόδα και  με το ίδιο μέτρησα και ένα νερό
  • βιτάμ

Για την γέμιση

  • πράσο
  • σπανάκι
  • άνηθος
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • φέτα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά για την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι. Μετά χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε  ένα ένα με τον πλάστη και βάζουμε στο κάθε φυλλαράκι βιτάμ να πάει παντού

Βάζουμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο , τα τεντώνουμε  καλά με τα χέρια και μετά τα τυλίγουμε  σε κουλούρα και τα βάζουμε  στο ψυγείο να παγώσουν.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμη μια φορά ( για ένα φύλλο πάνω και ένα κάτω).

Για την γέμιση καραμελώνουμε το  πράσο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά καθώς επίσης και λίγο λάδι στο καραμέλωμα.

Όταν παγώσει το ζυμάρι στο ψυγείο ανοίγουμε σε φύλλο και βάζουμε στο λαδωμένο ταψί. 

Βάζουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τρίβουμε  από πάνω μπόλικη φέτα. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο , σκεπάζουμε την πίτα και κανουμε τον «κόθορο». 



Λαδώνουμε , χαράζουμε και ψήνουμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο