Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας

 


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (500 γρ)
  • 1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο

Για τη Ganache

  • 300 γρ κουβερτούρα
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κ.γ. βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 2 κ σ χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε.

Βάζουμε στη στενή άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος.

Τυλίγουμε στη βελόνα το φύλλο, αφήνοντας στο τέλος 2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε.

 Έτσι δημιουργούμε τη βάση στην οποία θα βάλουμε μετά η σοκολάτα.

Σπρώχνουμε τις δυο άκρες του φύλλου προς τα μέσα (χωρίς να το έχουμε βγάλει από τη βελόνα), ώστε να σουρώσει.

Τραβάμε με προσοχή τη βελόνα και κόβουμε το μασουράκι μας στη μέση. Παίρνουμε το κάθε μισό, το γυρίζουμε και το πιέζουμε έτσι ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες και να γίνει ένας κύκλος που θα έχει για πάτο το κομμάτι του φύλλου που αφήσαμε χωρίς να τυλίξουμε.



Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να έχουμε έτοιμες όλες τις φωλίτσες μας. 

Τις βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο.

Φτιάχνουμε τη γκανάς μας: βάζουμε την κρέμα στη φωτιά, να κοχλάσει. Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια. 

Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.

 Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Παίρνουμε τις σιροπιασμένες φωλίτσες και τους βάζουμε από μια ποσότητα γκανάς στο κέντρο της κάθε μιας! 

Στολίζουμε βάζοντας στο κέντρο από 1 φουντούκι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο