Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Κουλουρόπιτα

 


μαγειρεύει η Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά για την ζύμη..

  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 αυγά
  • 1κ.γ μάγια
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • αλεύρι όσο πάρει ( ξέχασα να το μετρήσω, λυπάμαι, περίπου 5 κούπες θα έλεγα)

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε αυγά ,αλάτι και λάδι. Τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει τη μαγιά πριν από 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε το μπέικιν με το αλεύρι.

Η ζύμη μαλακή και την αφήνουμε να φουσκώσει.



Σε μια γωνιά έχουμε ετοιμάσει τις γεμίσεις. Έκανα μια σπανάκι τυρί, και μια διάφορα τυριά.






Μόλις φουσκώσει η ζύμη , την χαράζουμε σε δύο ή τρία μέρη και ανοίγουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο



Παρατηρήσεις

-Είναι πρώτη φορά που έκανα κουλούρες. Συνήθως κάνω τυροπιτάκια ...Αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Έπρεπε να το χωρίσω σε 3 με 4 μέρη. Μου φάνηκε πολύ η ζύμη εν συγκρίσει με τη γέμιση .

- το ζυμάρι μου άπλωσε. Έπρεπε να το βάλω σε στρογγυλό ταψί....

- και σας έχω για το τέλος το καλύτερο: ήθελα να βάλω παπαρουνόσπορο και έβαλα Chia....Καλά τα κατάφερα κατά τα άλλα.

Κλεμμένη μόνο η ιδέα του σχεδίου....

Δοκιμάστε την...Πολύ εντυπωσιακό γίνεται!

Καλή σας επιτυχία και ευχές για καλές γιορτές από την ξενιτίαν με πολλή αγάπη!

Ξέχασα να γράψω ότι το αλείφουμε με αυγό κι ηλιέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο