Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Cupcakes με μπανάνα και σοκολάτα

 


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 4 μπανάνες, ώριμες, λιωμένες με πιρούνι
  • 190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 70 γρ. κουβερτούρα, σε δάκρυα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα μεγάλο ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε στο τέλος τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά και αυτές με το σύρμα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού μέσα στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε από μία γεμάτη κουταλιά σε 14 φορμάκια για cupcakes στα οποία έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια. 

Δεν χρειάζεται να ισιώσουμε πολύ το μείγμα μας γιατί η ζύμη από μόνη της θα κάτσει καθώς ψήνεται το γλυκό.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.



Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο