μαγειρεύει ο Chris DePer
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- λίγο σέλερι
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό κιμάς
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού από τον κορμό του και τα περνάμε από το μούλτι, σε χαμηλή ταχύτητα. Αν δεν έχει επιλογές, το πατάμε λίγο-λίγο για να τα ψιλοκόψει κι όχι να τα πολτοποιήσει.
Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σέλερι και ψιλοκομμένο καρότο σε μέτρια φωτιά και πριν πάρουν χρώμα, βάζουμε και τον κιμά. Όταν σπάσει σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το κουνουπίδι με τον μαϊντανό και ανεβάζουμε την ένταση του ματιού, επειδή πλέον το υλικό είναι πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μετά από 5 λεπτά, ρίχνουμε μπόλικη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να κοχλάζει, σε χαμηλή πλέον φωτιά, το αφήνουμε να μαγειρευτεί για είκοσι λεπτά περίπου.
Σημειώσεις : Είναι πολύ ωραίο και δίχως τον κιμά και είναι πολύ ωραίο και ως γέμιση σε κανελόνια και ομελέτες...
Επίσης το καλό είναι ότι με μισό κιλό κιμά και ένα κουνουπίδι, κάνεις σάλτσα για 10 άτομα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου