Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Βασιλόπιτα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  •  6 αυγά
  • 6 φλ.τσ. αλεύρι απ
  • βανίλιες
  • χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 φλ τσ ζάχαρη
  • 3/4φλ τσ βούτυρο
  • 1ποτηρι κρασιού κονιάκ
  •  3κοτ.γλ. μπέικιν παουντερ

Για το γλάσο λεμονιού

  • 400 γρ άχνη ζάχαρη
  • 16 κ σ χυμό λεμονιού
  • 1-2 κ σ νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε βούτυρο και ζάχαρη και χτυπάμε να ασπρίσουν. 

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα και το κονιάκ. 

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, τις βανίλιες και το μπεικιν πάουντερ. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις περίπου μια ώρα ανάλογα το φούρνο. 

Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Το τρυπάμε κι αν βγει στεγνή είναι έτοιμο. 

Το βγάζουμε από το ταψί σε πιατέλα και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω γλάσο λεμονιού 

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γλάσο να γίνουν σαν αραιή κρέμα και περιχύνουμε τη βασιλόπιτα. 

Από πάνω βάζουμε ότι άλλο θέλουμε. Εγώ έβαλα φιστίκι Αιγίνης και κερασάκι γλασέ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο